Voor Wie?
Jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar. De welpen spelen tijdens de opkomst het verhaal van het Jungleboek, naar het beroemde boek van R. Kipling. De groep welpen heet een horde. Onze horde is onderverdeeld  in kleinere groepjes: de nesten. Elk nest heeft zijn eigen “wolvenhol” en ook zijn eigen nestkleur. Het Jungleboek is ook in een disney variant erg bekend.

Leiding
De welpenleiding heeft namen uit het Jungleboek zoals Kaa de slang, Rikkie het vosaapje, Hathi de olifant, Raksha de moederwolf en Sahi het stekelvarken.

Wat gebeurt er tijdens een opkomst?
Een belangrijke gebeurtenis van de opkomst is het openen, de welpenvlag wordt dan gehesen en de welpenwet wordt opgezegd. Na het openen worden er diverse activiteiten ondernomen: Gezamenlijke spelletjes doen of knutselen, tuinieren, sterreneisen, balspelen, behendigheidsspellen, denkspellen. Eigenlijk teveel om op te noemen. We wisselen de spelen met de sterreneisen af, zodat de welpen de hele opkomst lekker actief bezig zijn. Sterreneisen: dit zijn vaardigheden die elke welp zich eigen kan maken door veel te oefenen. (voorbeeld: bed opmaken, aardappels schillen maar ook knopen, bomen herkennen enz....)

Extra
We hebben ook regelmatig een langere opkomst samen met de verkenners zodat de welpen ook de oudere kinderen (de Zeeverkenners) leren kennen.  De activiteiten die we altijd samen doen zijn:Gezamenlijke speldag, sportdag, sinterklaasopkomsten, kerstmaaltijd etc.
We gaan minimaal1 keer per jaar op zomerkamp met ons eigen binnenvaartschip: zeeverkenners wachtschip “de Slangenkuil”.
Tijdens de zomervakantie gaan we hiermee ongeveer 1 week op zomerkamp.

Kom eens langs
Lijkt het je leuk om ook bij de welpen te komen of wil je eerst meer informatie of een keer komen kijken? Je bent van harte welkom.  We zijn elke zaterdag aanwezig van 11.00 tot 17.00 uur. Je mag bij ons altijd 4 keer gratis meekijken voor je besluit of je door wilt gaan met de welpen.

De leeftijd van de welpen is vanaf:  7 tot 12 jaar
De opkomsttijden zijn:    zaterdag van 13.00 tot en met 16.00 uur
De contributie voor de welpen is: € 11,50- per maand